「言葉は心のあらわれ」 ~法語を英訳とともに(27)~

kotoba-ha.jpg

言葉は心のあらわれ
                   心が荒れると 乱れた言葉
                   心が豊かだと 美しい言葉となる
                   見えない心も 言葉で見える
                                                   (相愛学園「日々の糧10日夕」より)

Words express mind.
             If your mind is rough, you use rough words.
             If your mind is calm and broad, you use beautiful words.
             Invisible mind can be seen through words.

express 「表す、表現する」
               rough 「乱れた」
               calm and broad 「穏やかで広い」
               invisible 「見えない」